Partners

De Plastic Wake Up Call Challenge doen wij natuurlijk niet alleen! Samen met onze partners dagen wij jou uit om je plasticverbruik te verminderen door je handige en makkelijke alternatieven te bieden. Hieronder stellen onze partners zich aan je voor.

The Bamboo Brush Society
De droom van  deze ondernemer ontstond tijdens een wandeling over een van de afgelegen eilanden van Indonesië. Omdat ze zoveel van onze oceanen, bergen, en andere schoonheden van Moeder Aarde houden, waren ze geschokt door de hoeveelheid plastic die ze daar tegenkwamen. Dus, gingen ze op zoek naar alternatieven! Ze kwamen al snel op bamboe, dat geweldige toepassingen kent en geheel biologisch afbreekbaar is. Niet veel later werd The Bamboo Brush Society opgericht. En met hun slogan “The Bamboo Brush Society: Cleaner Oceans, Brighter Smiles. Duurzame bamboe tandenborstel, thuisbezorgd wanneer je hem nodig hebt.” hopen zij  anderen te stimuleren duurzame alternatieven te vinden voor schadelijke materialen en producten.  Lees hier meer over onze partner »

Makai-Blue
Makai Blue staat voor een schone en plasticvrije zee. Tenzij de mens op een andere manier omgaat met plastic, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in de zee liggen dan vissen. Dit was voor Makai-Blue de druppel, wij Guus Haenen en Ben van Harten, besloten dan ook in actie te komen met de verkoop van een volledig plasticvrij t-shirt. Zie hun hele verhaal op makai-blue.com »

Retulp
Retulp levert herbruikbare drinkflessen om daarmee wegwerp verpakkingen tegen te gaan. Retulp flessen en thermosbekers zijn in diverse winkels te koop en vanaf 50 stuks met een eigen bedrukking te bestellen. Voorkomen van afval is veel beter dan recyclen want eenmalig is schandalig! Met Retulp flessen willen wij hergebruik stimuleren. Daarnaast zorgen we voor  drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Refill to fulfill: een mooie handige fles voor jezelf, schoon drinkwater voor een ander en goed voor de planeet. Lees hier alles over Retulp »