Over ons

Hoi!

Even voorstellen: wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers voor het Wereld Natuur Fonds, werkzaam in de regio Utrecht e.o.

De Plastic Wake Up Call Challenge hebben wij als groep geïnitieerd omdat we met elkaar spraken over plastic vervuiling en de behoefte om actief bij te dragen aan de oplossing(en) hiervoor.

We zien om ons heen dat het bewustzijn rondom dit onderwerp groeit en tegelijkertijd dat men soms misschien niet goed weet wat ze zelf kunnen doen om bij te dragen aan de oplossing. Plastic vervuiling is een zeer actueel onderwerp.  Je leest en ziet er zoveel over en al deze informatie kan soms ook ontmoedigen in het willen oplossen van het probleem. Dat is zonde! Want alle kleine beetjes helpen; je hoeft, en kan, niet in één keer je hele manier van leven of ondernemen om te gooien. Dit moet stapje voor stapje gebeuren.

Daarom is het erg belangrijk dat er ruimte is om het gesprek met elkaar aan te gaan, uitdagingen en bevindingen met elkaar te delen en zo uiteindelijk ook tot nieuwe oplossingen te komen. Wij willen het gesprek op gang brengen en samen met jou op zoek gaan naar gangbare oplossingen. Op een heel open, niet veroordelende wijze, hopen wij een ieder die ook maar een beetje geïnteresseerd is in dit onderwerp met elkaar in verbinding te brengen en uitdagingen en bevindingen met elkaar te delen. Zodat men niet alleen weet van het probleem, maar er zelf ook echt iets mee kan.

Dit is het doel van de Plastic Wake Up Call Challenge! Jij doet toch ook mee?