7 basistips die je helpen bij de Plastic Challenge

“We are the first generation to feel the effect of climate change and the last generation who can do something about it.” – Barack Obama –

Alarmerende berichten zoals deze, vliegen je om je oren. Je wilt jouw impact op de aarde wel verkleinen, maar je weet niet zo goed hoe. Je wilt je best doen voor een gezonde natuur, maar waar  moet  je beginnen??? Goed nieuws! Wij gaan je daarbij helpen. Dit is het eerste artikel van een reeks waar we je stap voor stap leren wat je kunt doen om jouw plastic verbruik te verminderen. Je leest niet alleen wat je kunt doen, we dagen je ook uit om mee te doen met de challenges. En voor je het weet heb je het minderen met plastic helemaal onder de knie!

7 basistips die je gaan helpen bij de Plastic Challenge
1- Heb geduld!
We zijn zo gewend aan al het plastic in ons leven, plastic minderen heeft tijd nodig.

2- Fouten maken mag!
Het gaat er om dat je leert en bewust wordt van de mogelijkheden. Dus wees lief voor jezelf als je een keer vergeet te zeggen dat je je drankje zonder rietje wilt.

3- Stap voor stap
Het werkt het fijnst als je per categorie plastic vermindert. Begin bijvoorbeeld met wat algemene dingen zoals een herbruikbaar waterflesje en je eigen boodschappentas en een brievenbussticker. Daarna focus je bijvoorbeeld op ‘recyclen’, daarna op ‘onderweg zijn’ en vervolgens op je ‘verse boodschappen’, gaat dat goed? Dan ga je door naar ‘de keuken’, dan de ‘houdbare voedingsmiddelen’, daarna de ‘badkamer’, dan de ‘schoonmaakmiddelen’, enzovoorts enzovoort. Door de challenges te volgen, nemen we je hierin stap voor stap mee.

4- Inspireer je omgeving en wissel tips uit
Zo vergroot je je impact en leer je van elkaar. Vraag eens aan je vrienden wat zij doen voor een gezonde leefomgeving of voor het klimaat.

5- Maak het leuk 
Daag jezelf uit en beloon jezelf, zo houd je het, het langst vol!

6- Blijf positief en wees creatief!
Gebruikt jouw collega nog steeds plastic bekertjes? Haal eens een kopje koffie of thee voor haar (in een glas of mok natuurlijk)! Of geef hem een leuke mok cadeau.

7- Houd de website in de gaten voor meer tips om jouw Plastic Challenge tot een succes te maken

Succes en stay tuned!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *