Keerzijde van Utrecht Canal Pride: 35 vuilniszakken plastic uit gracht gevist

Het was zaterdag 1 juni één groot feest, maar een dag na de Utrecht Canal Pride ziet de stad ook een keerzijde van het evenement. Vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds hebben 35 vuilniszakken rommel uit het water gevist.

De natuurorganisatie had vandaag zo’n zestig jeugdleden gemobiliseerd om de grachten schoon te maken. Daarnaast ging ook een team ‘ploggers’ op pad, vrijwilligers die al hardlopend afval verzamelden. En de oogst was niet mis. ,,Er zijn zo’n 35 vuilniszakken afval verzameld”, zegt Sanne van Tuijl van het Wereld Natuur Fonds. ,,Het waren vooral plastic bekertjes, bierblikjes en flessen wijn. Maar ook grotere dingen, zoals een bierfust, posters en stukken hout.”

Lees het volledige artikel van het AD hier

De boten staan op het punt te vertrekken. Ook de Panda vaart mee.
Dit hebben we vandaag opgehaald uit de grachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *