Earth Hour 2019: Plastic Wake Up Call

Op zaterdag 30 maart is het weer Earth Hour. Tussen 20.30 uur en 21.30 uur gaat wereldwijd het licht een uur uit om aandacht te vragen voor een duurzame toekomst voor de aarde. WWF-regioteam Utrecht e.o. organiseert al enkele jaren met succes een groots Earth Hour evenement op het WWF-hoofdkantoor in Zeist. Dit jaar belooft het op 30 maart weer een gezellige en unieke avond te worden, bomvol inspirerende sprekers, workshops, kinderactiviteiten, diner bij kaarslicht met livemuziek en nog veel meer.

Plastic Wake Up Call
In navolging van het succesvolle Plastic Vissen in de Utrechtse grachten evenement in oktober jl. is het thema ‘plastic vervuiling’ dit jaar ook het hoofdthema voor het Earth Hour evenement. De avond wordt geopend door Kees Diepenveen, wethouder Ruimtelijke Ordening van gemeente Utrecht, waarna deelnemers zich kunnen laten informeren en inspireren door diverse duurzame organisaties. Een greep uit de sprekers/workshops: Eetbare Plastic Soep, Bamboo Brush Society, Mambeco, Lekker Sapje en Upcycling. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Interactief kidsprogramma
Nieuw dit jaar is het interactieve kinderprogramma. Speciaal voor de jongste gasten is er een speurtocht rondom het WWF-hoofdkantoor, een workshop plastic recyclen en een presentatie van Lilly’s Plastic Pick Up. Deze jongedame is al tijden actief bezig met het plastic probleem en met behulp van haar initiatief vraagt ze hier aandacht voor. Naast dit alles kunnen de kinderen samen met hun ouders ook nog genieten van de film A Plastic Ocean.

Klokslag Earth Hour
Om 20.30 uur exact gaat het licht uit en genieten de aanwezigen van een duurzaam diner verzorgd door Saskia Beersten bij kaarslicht waarbij het Veerle Koens Jazz ensemble zorgt voor muzikale ondersteuning.

Aanmelden en meer informatie
Via www.wnf.nl/earthhourutrecht kunnen geinteresseerden zich aanmelden voor het programma op 30 maart. Het volledige programma is terug te vinden op de Facebookpagina van WWF-regioteam Utrecht e.o..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *