Leerlingen Amadeus Lyceum in Vleuterweide scheiden eigen plastic

Op het Amadeus Lyceum in Vleuterweide starten leerlingen vandaag met hun eigen Plastic Wake Up Call Challenge. Het doel? De hele week het plastic afval apart inzamelen om bewustwording te creëren over het afvalprobleem.

Het is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met leerlingen van de school. Tot vandaag ging alle afval in dezelfde prullenbak, maar nu moeten leerlingen in ieder geval een week lang hun plastic in aparte prullenbakken gooien.

Het Wereld Natuur Fonds steunt de actie van de school en is blij met het initiatief van de jongeren. Een woordvoerder reageert: “Jongeren zijn de toekomst en we hebben ze nodig om bewustwording te creëren. Er is nog steeds onvoldoende aandacht voor het probleem van plastic, dus deze actie is echt nodig.”

GEMEENTE

Dat de school nog niet eerder deed aan het scheiden van afval komt volgens de directeur door de gemeente. Die komt nog niet in Vleuterweide om het plastic afval op te halen, zegt ze. “We kunnen het allemaal wel gaan scheiden maar dan zitten we aan het einde van de week met al dat afval. Waar moet dat dan naartoe?”

De school gaat nog wel kijken naar andere alternatieven om plastic te mijden. Het gaat vooral om plastic dat je maar een enkele keer gebruikt, zoals roerstaafjes. Een houten oplossing daarvoor behoort zeker tot de mogelijkheden, aldus de directeur.

Bron: RTV Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *