Het WNF komt ‘ons’ plastic uit de grachten vissen en jij kunt meedoen

In de Buurt Utrecht – 2 oktober – Kijk niet gek op als je zaterdag 20 oktober een stoet Green Joy sloepjes ziet met mensen die plastic uit de grachten vissen. Het WNF komt namelijk onze grachten (zoveel mogelijk) plasticvrij maken.

Plastic soep

Wist je dat plastic niet verteert, maar afbrokkelt in kleine stukjes? Uiteindelijk komt een groot deel van het plastic uit sloten, grachten en kanalen daardoor in de zee terecht. In totaal gaat het om 5 miljoen ton plastic afval. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen de oceanen in een plastic soep en leggen miljoenen dieren uit de zee het loodje. Tijd om op te ruimen dus, vindt het WNF. In Utrecht komen daarom zo’n vijftig WNF Rangers (jonge leden van de organisatie) de grachten ‘schoon’ vissen.

Lees verder»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *